Aircraft on Ground (AOG)

Your mission support

Een vliegtuig dat vanwege een reparatie aan de grond moet blijven, is niet alleen vervelend voor de wachtende passagiers, maar kost een luchtvaartmaatschappij ook gewoon geld. En daarom is het belangrijk dat een reparatie aan een vliegtuig ook zo snel mogelijk kan worden uitgevoerd.

 

Aircraft on Ground in Brussel

Onlangs ontvingen wij een telefoontje van een luchtvaartmaatschappij met een Aircraft on Ground (AOG) in Brussel. Een patroon van de glijbaan, die gebruikt moet kunnen worden tijdens een noodsituatie, moest vervangen worden. En dat patroon bevat een klein beetje explosief materiaal, wat nodig is om de glijbaan uit te laten klappen bij een noodlanding.

 

Roosendaal – Düsseldorf – Brussel: in 5 uur van begin tot eindbestemming

En dat betreffende onderdeel lag niet in Brussel, maar wel in Düsseldorf op voorraad. Om 15.00 uur ontvingen we het eerste telefoontje, waarna we binnen 5 minuten de vergunning voor het vervoer van dit onderdeel geregeld hadden. Het duurde nog eens 15 minuten, voordat een van onze voertuigen vertrok naar Düsseldorf om het onderdeel op te halen, waarna het binnen 5 uur bij onze klant werd afgeleverd. Hij kon het vliegtuig repareren en zo de Aircraft on Ground situatie zoveel mogelijk beperken.

 

We kennen onze wegen bij de overheid, weten welke vergunningen benodigd zijn voor diverse transporten en kunnen wanneer dit nodig is áltijd snel schakelen. Door altijd personeel en voertuigen op onze basis paraat te hebben, helpen we ook klanten goed met vraagstukken die direct actie vereisen.