Vuurwerkfestival Cannes

Your mission support

Soms is timing bij projecten nog net wat belangrijker dan anders. Zo ook bijvoorbeeld bij het transport van vuurwerk voor vuurwerkshows. Zo verzorgden we het transport van vuurwerk vanuit Zweden naar de haven van het Franse Cannes, waar dat vuurwerk gebruikt werd tijdens het vuurwerkfestival.

 

Cruciale timing voor de levering van gevaarlijke goederen

Zoals gezegd was timing cruciaal bij dit project. Het vuurwerk moest op de minuut nauwkeurig worden afgeleverd bij onze klant in Cannes. Het vuurwerk mag tenslotte niet zomaar op een andere locatie opgeslagen worden of te lang op een plek staan voordat het gebruikt wordt. Ook rustlocaties onderweg zijn zorgvuldig uitgekozen, waarbij we altijd op plekken staan waar het toegestaan is met gevaarlijke goederen, zoals vuurwerk.

 

Om ervoor te zorgen dat alles op tijd bij onze klant geleverd zou worden, is er daarom ook gebruik gemaakt van een politie-escorte. Op de snelweg vlakbij Cannes werden we opgewacht door een motoragent, die de vrachtwagen door afgezette straten naar de eindbestemming bracht.

 

En ook na de show hield ons werk niet op. Lege kisten, buizen en andere restanten vuurwerk hebben we direct ’s nachts opgehaald en vervolgens weer terug naar de vuurwerkleverancier in Zweden gebracht. Een project van in totaal 72 uur, waarbij we onze expertise op het gebied van veiligheid, timing en transport konden laten zien.